0 items
€ 0,00
Registreren
Agenda - ticketing
 • Zoeken
  Locatie
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

WO I op het kerkhof

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 06 nov '22 | 14:00 - 16:00 | Ingang van het kerkhof in de Kwakkelstraat 

Online bestellen is mogelijk tot zo 06 nov '22 13:00
Beschikbare plaatsen: 39

Is een kerkhof alleen maar een plaats waar de overledenen rusten? Een dodenakker in afwachting dat deze worden opgenomen in het hiernamaals, met als herinnering een kruis, grafzerk en soms een kapelletje? Of schuilt er meer achter? Achter de symboliek van de dodentaal die op deze meer dan 200 jaar oude begraafplaats besproken wordt, zit vaak een boeiend verhaal. Ze kenmerkt de persoon die er begraven ligt. Tijdens de verschrikkelijke wereldbrand tussen 1914 en 1918 lieten 131 Turnhoutenaren het leven. De stad houdt de herinnering aan deze gesneuvelden levendig. Het monument "Vrede en Victorie" op het Zegeplein is er een bewijs van. We bezoeken de oorlogsgraven op het kerkhof en horen rechtstreekse getuigenissen. Kortom boeiende verhalen die hier verborgen liggen en die door de gids voor u tot leven worden gebracht.

Uitstap | Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Kasteel van de hertogen van Brabant

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 04 dec '22 | 14:00 - 16:00 | Kasteel van de hertogen van Brabant 

Online bestellen is mogelijk tot zo 04 dec '22 13:00
Beschikbare plaatsen: 48

Van jachtverblijf tot hedendaags gerechtshof. Van het ontstaan in de 12de eeuw tot vandaag worden de vele rijke facetten van dit uniek gebouw belicht. Het kasteel speelde zeker een rol bij de Blijde Inkomsten van de landvorsten. Hoe groot was echter het belang onder de Bourgondische en Habsburgse hertogen? Wat was de betekenis van het kasteel als versterking tijdens de Tachtigjarige Oorlog? De verwaarlozing tijdens het Ancien Regime, de verwaarlozing in de 19de eeuw en de herwaardering in de 20ste eeuw... de levensloop van één van Turnhouts mooiste pareltjes!

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Op stap met speelkaarten

Zoektocht

do 31 aug '23 | 00:00 - 00:00 | Toerismehuis 't Steentje 

Online bestellen is mogelijk tot do 31 aug '23 00:00
Geen maximum aantal deelnemers

Ga op stap en ontdek Turnhout aan de hand van een set van zestien speelkaarten. Elke kaart is gekoppeld aan een specifieke stopplaats. Per locatie krijg je een korte historische uitleg over de plek of het monument aangevuld met een tip en een speelkaartenweetje. De vooraf uitgestippelde route volg je aan de hand van de routebeschrijving op de kaarten.

Uitstap | Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel
 
 
1 van 1
 
Items per pagina:
select