0 items
€ 0,00
Registreren
Agenda - ticketing
 • Zoeken
  Locatie
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

Turnhout Historisch

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 05 feb '23 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 05 feb '23 13:30
Beschikbare plaatsen: 35

In 2012 vierde Turnhout haar 800-jarig bestaan. Reden genoeg om zich af te vragen: “Wat was er voor die 800 jaar?” en “Wat heeft deze stad gemaakt tot wat ze nu is?” Iedere bezoeker zal merken dat enkele eeuwenoude gebouwen getuigen van een rijk verleden. Iedere geschiedenis roept nochtans haar eigen vragen op. Ligt de oorsprong van Turnhout bij het kasteel van de hertogen van Brabant? Behoorde de Sint-Pieterskerk, met haar prachtig interieur, tot het domein van de hertogen? Vele interessante gegevens schilderen de groei van een boeiende stad als Turnhout. We ontdekken enkele romantische plekjes, waar de geschiedenis van de stad nog voelbaar is. Gevels herinneren aan Turnhoutse architecten, maar ook aan de bewoners die er achter hebben geleefd. Scholen en kloosters dragen in zich het verleden waar zij nu op bouwen. Deze wandeling wordt doorspekt met anekdotes over de nu meestal vergeten Turnhoutenaar.

Uitstap | Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Begijnhof, een oase van rust

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 05 mrt '23 | 14:00 - 16:00 | Ingang begijnhof 

Online bestellen is mogelijk tot zo 05 mrt '23 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Wie informatie zoekt om op reis te gaan krijgt zeker en vast wel eens informatie om bijvoorbeeld naar Egypte te gaan om de piramides te bezoeken of om naar China te gaan om de Chinese muur te bezichtigen. Men zal dan zeker erop wijzen, dat deze zaken UNESCO WERELD ERFGOED zijn. En het klopt, de Chinese muur staat sinds 1987 op deze lijst, maar wat velen over het hoofd zien is dat 13 Vlaamse Begijnhoven sinds 1988 ook op die lijst staan. En ons Begijnhof hoort daarbij! En wat is de definitie van Unesco Werelderfgoed? “Het is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.”

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Turnhout op een kunstzinnige wijze

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 02 apr '23 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 02 apr '23 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Als we in Turnhout rondwandelen, komen we heel wat kunstwerken tegen die tijdens de klassieke wandelingen wel kort besproken worden, maar meestal blijft er te weinig tijd over om eens dieper kennis te maken met de betreffende kunstenaar en/of zijn andere werk(en). Ook heeft Turnhout heel wat inwoners die een zekere status hebben verworven in hun kunstdiscipline en die zeker eens vernoemd mogen worden tijdens een rondleiding. Met “Turnhout op een kunstzinnige wijze” willen we daar wat aan doen. We geven onze volle aandacht aan de hedendaagse kunstenaars die onze stad sieren of wiens wortels en misschien wel hun hart hier in Turnhout liggen.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Turnhoutse Volksverhalen

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

do 04 mei '23 | 19:00 - 21:00 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot do 04 mei '23 19:00
Beschikbare plaatsen: 38

Turnhoutse volksverhalen: wandeling Kom meer te weten over de volksfiguren en histories van Turnhout. Vaak zijn ze het onderwerp van vertellingen die van de ene generatie op de andere werden overgeleverd. De volksmond kleurt de ware gebeurtenissen met schalksheid, ironie, zelfspot en zelfs met drama. Tijdens de wandeling moet je jezelf afvragen wat nog waarheid is en waar de fantasie begint. Een organisatie van de Turnhoutse Stadsgidsen i.s.m. Bib Turnhout

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Op stap met speelkaarten

Zoektocht

do 31 aug '23 | 00:00 - 00:00 | Toerismehuis 't Steentje 

Online bestellen is mogelijk tot do 31 aug '23 00:00
Geen maximum aantal deelnemers

Ga op stap en ontdek Turnhout aan de hand van een set van zestien speelkaarten. Elke kaart is gekoppeld aan een specifieke stopplaats. Per locatie krijg je een korte historische uitleg over de plek of het monument aangevuld met een tip en een speelkaartenweetje. De vooraf uitgestippelde route volg je aan de hand van de routebeschrijving op de kaarten.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen | Toerisme & UiT

Bestel
 
 
1 van 1
 
Items per pagina:
select