0 items
€ 0,00
Registreren
Agenda - ticketing
 • Zoeken
  Locatie
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

leesclub

Turnhout leest

za 15 okt '22 - za 13 mei '23 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot za 13 mei '23 12:00
Beschikbare plaatsen: 34

‘Turnhout Leest’ is leeservaringen delen met leesgenoten. In kleine groep ga je op zaterdagvoormiddag onder ervaren begeleiding met elkaar in gesprek over een gelezen boek. Zo heb je twee keer leesplezier van één boek!

Bibliotheek

Bestel

Turnhout Historisch

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 05 feb '23 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 05 feb '23 13:30
Beschikbare plaatsen: 35

In 2012 vierde Turnhout haar 800-jarig bestaan. Reden genoeg om zich af te vragen: “Wat was er voor die 800 jaar?” en “Wat heeft deze stad gemaakt tot wat ze nu is?” Iedere bezoeker zal merken dat enkele eeuwenoude gebouwen getuigen van een rijk verleden. Iedere geschiedenis roept nochtans haar eigen vragen op. Ligt de oorsprong van Turnhout bij het kasteel van de hertogen van Brabant? Behoorde de Sint-Pieterskerk, met haar prachtig interieur, tot het domein van de hertogen? Vele interessante gegevens schilderen de groei van een boeiende stad als Turnhout. We ontdekken enkele romantische plekjes, waar de geschiedenis van de stad nog voelbaar is. Gevels herinneren aan Turnhoutse architecten, maar ook aan de bewoners die er achter hebben geleefd. Scholen en kloosters dragen in zich het verleden waar zij nu op bouwen. Deze wandeling wordt doorspekt met anekdotes over de nu meestal vergeten Turnhoutenaar.

Uitstap | Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Lezing

Verzet in Turnhout | Heleen Wils en Steven Duyck

do 16 feb '23 | 19:30 - 21:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot do 16 feb '23 00:00
Beschikbare plaatsen: 12

Kamiel Van Baelen was een Turnhouts schrijver die ons drie romans naliet. Hij was daarnaast ook betrokken bij de Turnhoutse verzetsgroep BNB, wat leidde tot zijn arrestatie en vroegtijdige overlijden in het concentratiekamp van Dachau. 80 jaar na het verschijnen van zijn eerste roman vertelt Steven Duyck over de literatuur van Kamiel Van Baelen, met wie Stevens vader nog bevriend was. Historica Heleen Wils verdiepte zich in het vergeten verzet van het Kempisch legioen en focust vanuit die optiek op publieke sporen die het Turnhoutse verzet naliet in de omgeving. De lezing gaat door in de Tuinzaal van de Warande (eerste verdieping).

Bibliotheek

Bestel

Strip

Stripgids Salon

za 25 feb '23 | 19:30 - 21:30 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot za 25 feb '23 21:30
Beschikbare plaatsen: 89

Het kruim van de stripwereld zakt af naar Turnhout. Bibliotheek Turnhout en Stripgids zorgen ervoor dat je in het Stripgids Salon weer heel wat boeiende stripactualiteit kan vergaren.

Bibliotheek

Bestel

Introductie tot ecologisch moestuinieren

Start je moestuin

wo 01 mrt '23 | 19:30 - 21:00 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot wo 01 mrt '23 00:00
Beschikbare plaatsen: 48

Bijna lente, dat betekent: werk in de tuin! Wil je je eigen moestuin starten maar weet je niet goed waar te beginnen? Wil je je moestuin ecologisch aanpakken? Mieke Vanderhaeghen is lesgeefster bij Velt en geeft je een introductie tot het ecologisch moestuinieren. Aansluitend stelt de stadsboer zelfoogsttuin De Sprong voor, geven de Turnhoutse Tuinrangers advies voor meer groen en vertelt Natuurpunt over eetbare planten in de ecologische tuin.

Bibliotheek

Bestel

Begijnhof, een oase van rust

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 05 mrt '23 | 14:00 - 16:00 | Ingang begijnhof 

Online bestellen is mogelijk tot zo 05 mrt '23 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Wie informatie zoekt om op reis te gaan krijgt zeker en vast wel eens informatie om bijvoorbeeld naar Egypte te gaan om de piramides te bezoeken of om naar China te gaan om de Chinese muur te bezichtigen. Men zal dan zeker erop wijzen, dat deze zaken UNESCO WERELD ERFGOED zijn. En het klopt, de Chinese muur staat sinds 1987 op deze lijst, maar wat velen over het hoofd zien is dat 13 Vlaamse Begijnhoven sinds 1988 ook op die lijst staan. En ons Begijnhof hoort daarbij! En wat is de definitie van Unesco Werelderfgoed? “Het is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden.”

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

lezing met muziek

Randy Newman.13 Songs | Wouter Bulckaert, Marc Van Renne & Antoine Lamon

do 09 mrt '23 | 19:30 - 22:00 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot do 09 mrt '23 22:00
Beschikbare plaatsen: 41

Op 9 maart komt auteur Wouter Bulckaert het verhaal van Newman vertellen, dat hij optekende in zijn boek ‘Randy Newman’.

Bibliotheek

Bestel

Benefietconcert

Hymne aan Oekraïne

zo 26 mrt '23 | 14:30 - 16:00 | Sint-Franciscus van Assisikerk 

Online bestellen is mogelijk tot vr 24 mrt '23 23:00
Beschikbare plaatsen: 295

Benefietconcert ‘Hymne aan Oekraïne’. De volledige opbrengst gaat naar burgers in nood in Oekraïne.

Uitstap | Concert Gaudioso

Bestel

Turnhout op een kunstzinnige wijze

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 02 apr '23 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 02 apr '23 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Als we in Turnhout rondwandelen, komen we heel wat kunstwerken tegen die tijdens de klassieke wandelingen wel kort besproken worden, maar meestal blijft er te weinig tijd over om eens dieper kennis te maken met de betreffende kunstenaar en/of zijn andere werk(en). Ook heeft Turnhout heel wat inwoners die een zekere status hebben verworven in hun kunstdiscipline en die zeker eens vernoemd mogen worden tijdens een rondleiding. Met “Turnhout op een kunstzinnige wijze” willen we daar wat aan doen. We geven onze volle aandacht aan de hedendaagse kunstenaars die onze stad sieren of wiens wortels en misschien wel hun hart hier in Turnhout liggen.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Cursus

Introductie tot de genealogie

ma 17 apr '23 - ma 22 mei '23 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot ma 17 apr '23 00:00
Beschikbare plaatsen: 28

In deze cursus van vijf lessen ontdek je de wereld van de familiekunde (genealogie) stap voor stap.

Bibliotheek

Bestel

Lezing

Psyche & Eros | Merel de Vilder Robier

wo 26 apr '23 | 19:30 - 21:00 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot wo 26 apr '23 00:00
Beschikbare plaatsen: 46

Merel de Vilder Robier maakte een vertaling en bewerking van de mythe van Psyche en Eros, zoals ze die terugvond in Stephen Fry’s boek ‘Mythos’. Niet goed wetende wat met dat nieuw werkstukje aan te vangen, schreef ze Fry een brief met het verzoek of hij haar de permissie kon geven die bewerking in public te performen. Je raadt het al: de goede man zei yes. Kom luisteren naar deze geestige, warmbloedige bewerking van de eeuwenoude Griekse mythe.

Bibliotheek

Bestel

Bundelvoorstelling

Inschepen en vertrekken | Tom Driesen

do 27 apr '23 | 20:30 - 22:00 | Bibliotheek Turnhout 

Online bestellen is mogelijk tot do 27 apr '23 00:00
Beschikbare plaatsen: 60

Tom Driesen mag zich, na zijn overwinning op het NK poetryslam, een jaar lang de beste podiumdichter van de lage landen noemen. Met zijn eerste bundel ‘Inschepen en vertrekken’ (uitgeverij De Zeef) laat hij zien dat hij ook op papier ijzersterk is. Verwacht je aan een stevig feest met veel humor, muziek en poëzie. Op het einde van de rit kun je inschepen en vertrekken met een bundel die je nog vaak zal herlezen.

Bibliotheek

Bestel
 
 
1 van 2
 
Items per pagina:
select