0 items
€ 0,00
Registreren
Agenda - ticketing
 • Zoeken
  Locatie
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

Turnhout vanuit de hoogte

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 04 aug '24 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 04 aug '24 13:00
Beschikbare plaatsen: 31

De stad bezoeken vanuit de hoogte kan een heel ander uitzicht geven. Turnhout vanuit de hoogte toont ons hoe groen onze stad is gebleven.

Vanuit de toren van de Heilig-Hartkerk heb je bij goed weer op een hoogte van 30 meter een mooi zicht over onze stad en de Kempen.

Op het terras van de Turnovatoren bevinden we ons op een hoogte van 70 meter. Dertig kilometer ver zien is geen probleem. De terrils van Beringen, de koeltorens van Doel, maar ook dichterbij: de kerktoren van Hoogstraten of de steenfabrieken naast het kanaal.

In de toren van de Sint-Pieterskerk vinden we een beiaard terug van grote historische waarde. Andreas Van den Gheyn, meester-klokkengieter uit de 18de eeuw, goot voor deze toren in 1775 een beiaard. Het gezamenlijke gewicht van de 53 aanwezige klokken bedraagt ongeveer 10.000 kg.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Turnhout gaat vreemd

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 01 sep '24 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 01 sep '24 13:00
Beschikbare plaatsen: 32

Wandel samen met een stadsgids door het multiculturele Turnhout van vandaag. Leer andere culturen kennen aan de hand van een aantal kleurrijke bezoeken.

Kijk eens naar ‘onze’ kerken door de ogen van een nieuwkomer. Bezoek een Rooms-Katholieke kerk, een Roemeens Orthodoxe kerk en een moskee. Geniet van de kruidige geuren in een Turkse supermarkt en leer de werking van het Agentschap Integratie en Inburgering kennen.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Turnhout op kunstzinnige wijze

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 06 okt '24 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 06 okt '24 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Als we in Turnhout rondwandelen, komen we heel wat kunstwerken tegen die tijdens de klassieke wandelingen wel kort besproken worden, maar meestal blijft er te weinig tijd over om eens dieper kennis te maken met de betreffende kunstenaar en/of zijn andere werk(en).

Ook heeft Turnhout heel wat inwoners die een zekere status hebben verworven in hun kunstdiscipline en die zeker eens vernoemd mogen worden tijdens een rondleiding.

Met “Turnhout op kunstzinnige wijze” willen we daar wat aan doen. We geven onze volle aandacht aan de hedendaagse kunstenaars die onze stad sieren of wiens wortels en misschien wel hun hart hier in Turnhout liggen.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Wereldoorlog I op het kerkhof

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 03 nov '24 | 14:00 - 16:00 | de Warande 

Online bestellen is mogelijk tot zo 03 nov '24 13:00
Beschikbare plaatsen: 40

Is een kerkhof alleen maar een plaats waar de overledenen rusten? Een dodenakker in afwachting dat deze worden opgenomen in het hiernamaals, met als herinnering een kruis, grafzerk en soms een kapelletje? Of schuilt er meer achter?

Achter de symboliek van de dodentaal die op deze meer dan 200 jaar oude begraafplaats besproken wordt, zit vaak een boeiend verhaal. Ze kenmerkt de persoon die er begraven ligt.

Eén van de verschillende onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. “de oorlogsgraven”. Tijdens de verschrikkelijke wereldbrand tussen 1914 en 1918 lieten 131 Turnhoutenaren het leven. De stad houdt de herinnering aan deze gesneuvelden levendig. Het monument "Vrede en Victorie" op het Zegeplein is er een bewijs van. We bezoeken die oorlogsgraven op het kerkhof en horen rechtstreekse getuigenissen.

Kortom boeiende verhalen die hier verborgen liggen en die door de gids voor jou tot leven worden gebracht.

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

Bestel

Kasteel van de hertogen van Brabant

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

zo 01 dec '24 | 14:00 - 16:00 | Kasteel van de hertogen van Brabant 

Online bestellen vanaf di 01 okt '24 00:00

Van jachtverblijf tot hedendaags gerechtshof.
Van het ontstaan in de 12de eeuw tot vandaag worden de vele rijke facetten van dit uniek gebouw belicht. Het kasteel speelde zeker een rol bij de Blijde Inkomsten van de landvorsten. Hoe groot was echter het belang onder de Bourgondische en Habsburgse hertogen? Wat was de betekenis van het kasteel als versterking tijdens de Tachtigjarige Oorlog? De verwaarlozing tijdens het Ancien Regime, de verwaarlozing in de 19de eeuw en de herwaardering in de 20ste eeuw... de levensloop van één van Turnhouts mooiste pareltjes!

Themawandelingen Turnhoutse Stadsgidsen

 
 
1 van 1
 
Items per pagina:
select