0 items
€ 0,00
Registreren

In gesprek met Janina Ramirez

Een nieuwe geschiedenis van de middeleeuwen via de vrouwen die daaruit zijn geschrapt

di 25 apr '23 | 20:00 tot 21:30 | Begijnhofkerk
Op dinsdag 25 april halen we auteur Janina Ramirez naar Turnhout. Journalist Karl Van den Broeck gaat met haar in gesprek in de Begijnhofkerk.
activiteit Turnhoutse Musea
Beschrijving

Janina Ramirez (°1980) is een Britse cultuurhistorica en maakt documentaires voor de BBC (Raiders of the Lost Past). Haar historische onderzoek spitste zich aanvankelijk toe op de vikings, maar haar grote doorbraak kwam er onlangs, met haar nieuwe boek Femina - Een nieuwe geschiedenis van de middeleeuwen, via de vrouwen die daaruit zijn geschrapt. 

 Aan de hand van de levens van negen opmerkelijke vrouwen – de ene al (on)bekender dan de andere – toont ze dat vrouwen in de middeleeuwen niet altijd vrede moesten nemen met een ondergeschikte rol. Ze konden zelfs ‘koning’ (sic) worden, hun eigen zaak runnen, zich onderscheiden op het slagveld of briljante wetenschappers worden. Nonnen en begijnen waren bovendien vaak vrijgevochten vrouwen die controle over hun eigen lichaam wilden behouden.  

Praktisch:
Het interview duurt 60 minuten
Nadien is er ruimte voor vragen vanuit het publiek
Taal: Engels

 Het is een organisatie van Musea Turnhout samen met de drie vriendenkringen: Turnhout, Wereldcentrum van de Speelkaart, Geschied- en oudheidkundige kring Taxandria en Vrienden van het Begijnhof.

Begijnhofkerk: Begijnhof 57 - 2300 Turnhout, BE
Externe links
  • Musea Turnhout
    musea@turnhout.be
    014 44 33 98
Prijzen
Voorverkoop € 10,00
Prijsinformatie

10 euro per persoon

2 euro kansentarief


Personen met een UiTPAS Kempen met kansenstatuut selecteren het tarief 'voorverkoop'
en geven in de volgende stap hun UiTPAS nummer in.